Εγγραφή στο Newsletter!

PostHeaderIcon Αναστασιος Ι. Κανελλόπουλος

ΧειρουργόςΟφθαλμίατρος
Αναπληρωτής Καθηγητής Οφθαλμολογίας Παν/μίου Νέας Υόρκης

Διεύθυνση:

Αν. Τσόχα 17, Αμπελόκηποι, Αθήνα


Ο Δρ. Αναστασιος Ι. Κανελλόπουλος είναι χειρουργός-οφθαλμίατρος που ειδικεύεται σε μικροχειρουργική του καταρράκτη, μεταμοσχεύσεις του κερατοειδούς, επεμβάσεις γλαυκώματος και διαθλαστικής χειρουργικής με LASER.

Το βιογραφικό του περιλαμβάνει πτυχίο ιατρικής από το Πανεπιστήμιο του Illinois και ειδίκευση στην Οφθαλμολογία στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Μετά την ολοκλήρωση της ειδικότητας της Οφθαλμολογίας ο Δρ. Κανελλόπουλος υπο-εξειδικεύθηκε στις επεμβάσεις του κερατοειδούς και τη διαθλαστική χειρουργική στο Πανεπιστήμιο Cornell της Νέας Υόρκης, όπως και στην ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Harvard της Βοστόνης.
Έχει επίσης υπο-εξειδικευθεί σε επεμβάσεις γλαυκώματος στο Πανεπιστήμιο Harvard.

Ο Δρ. Κανελλόπουλος ιδιωτεύει, με βάση το κέντρο του στην Αθήνα, με εξειδίκευση στις επεμβάσεις, αλλά και διαγνωστικές εξετάσεις, με λέιζερ. Εχει διατελέσει ως κλινικός σύμβουλος σε θέματα χειρουργικής του κερατοειδούς, διαθλαστικής χειρουργικής και επεμβάσεων καταρράκτη σε πολλά διεθνή κέντρα στην Ευρώπη και την Μέση Ανατολή.

Η βιβλιογραφία του περιλαμβάνει πάνω από σαράντα πρωτότυπα συγγράμματα και ισάριθμες ανασκοπήσεις ιατρικών περιοδικών, αρκετά κεφάλαια βιβλίων και πολλαπλές ετήσιες παρουσιάσεις σε συνέδρια της Αμερικανικής Ακαδημίας Οφθαλμολογίας.

Παρίσταται σαν προσκεκλημένος ομιλητής σε οφθαλμολογικά συνέδρια παγκοσμίως. Θεωρείται διεθνώς, πρωτοπόρος χειρουργός σε εφαρμογές λέϊζερ, τόσο στη διαθλαστική χειρουργική όσο και σε επεμβάσεις καταρράκτη.
Από το 1999 είναι ο πρώτος χειρουργός, που πραγματοποίησε επέμβαση καταρράκτη με λέιζερ μέσω τομής μικρότερης των δύο χιλιοστών!

Διδάσκει δε, για τα φροντιστήρια LASIK για συναδέλφους Οφθαλμιάτρους


τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ελλάδα