Εγγραφή στο Newsletter!

PostHeaderIcon Δίαιτες «γιο-γιο»

Οι περισσότεροι που ακολουθούν μια δίαιτα συνήθως όταν τη σταματάνε ξαναπαίρνουν τα κιλά που είχαν χάσει και παίρνουν και επιπλέον κάποια ακόμα. Δυστυχώς, αυτό ξαναπηγαίνει τα πράγματα από την αρχή και αυτή τη φορά με περισσότερο βάρος και υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη και καρδιαγγειακών παθήσεων.Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι το άγχος και η πίεση, ψυχολογική και σωματική, είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν την πορεία μιας δίαιτας και είναι οι λόγοι στους οποίους οφείλονται οι επονομαζόμενες δίαιτες «γιο-γιο».

Ακολουθούν κάποιες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν:
 1.  Συνειδητοποιήστε ότι μπορεί κάποια δίαιτα που έχει αποτελέσματα σε κάποιον άλλο σε εσάς να μην έχει.     Αυτό που ταιριάζει σε κάποιον άλλο μπορεί να μην ταιριάζει σε εσάς.
 2.  Βρείτε το διατροφικό πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες σας, στο σωματότυπό σας και στην ηλικία σας.
 3. Προσέχετε τις θερμίδες που καταναλώνετε καθημερινά.
 4. Σημειώνετε οτιδήποτε καταναλώνετε.
 5.  Συμπεριλάβετε στην καθημερινότητά σας κάποια φυσική δραστηριότητα.
 6.  Καταναλώνετε πιο υγιεινά και πιο μικρά γεύματα.
 7. Καταναλώνετε περισσότερα φρούτα.
 8. Αλλάξτε τα σνάκ που καταναλώνετε με πιο υγιεινές επιλογές.
 9.  Συνειδητοποιήστε ότι ίσως πάρει αρκετούς μήνες μέχρι να έχετε την εμφάνιση την οποία επιθυμείτε και μέχρι να απολαύσετε τα πλεονεκτήματα του υγιεινού και ισορροπημένου τρόπου διατροφής.
 10. Εάν κάτι πάει στραβά μην τα βάλετε με τον εαυτό σας και μην γεμίσετε με αρνητικές σκέψεις.
 11. Πάντοτε να έχετε υποστήριξη από το περιβάλλον σας και από άτομα που ακολουθούν και εκείνα ένα πρόγραμμα διατροφής για απώλεια βάρους.
 12. Μην συγκρίνετε το βάρος που χάνετε με αυτό που χάνουν άλλοι και μην απογοητεύεστε εάν δεν έχετε τα ίδια αποτελέσματα. Μερικές φορές μπορεί αυτός που ακολουθεί ένα υγιεινό και ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής να ζυγίζει περισσότερα κιλά από πριν αλλά αυτό οφείλεται στο ότι μειώθηκε το λίπος στο σώμα του αλλά αυξήθηκε η μυϊκή μάζα οπότε είναι πιο υγιείς από πρίν.
 13. Όταν ξεκινήσετε το νέο σας διατροφικό πρόγραμμα να ξέρετε ότι κάνετε κάτι πολύ σημαντικό και ανεκτίμητο για τον εαυτό σας.
 14. Να θυμάστε ότι η απώλεια βάρους επιτυγχάνεται με τη μείωση των λαμβανόμενων θερμίδων και την «καύση» περισσότερων θερμίδων, με την κατανάλωση υγιεινών επιλογών τροφίμων και με την αποδοχή της αλήθειας σχετικά με το τι πρέπει να περιμένετε ρεαλιστικά από το σωματότυπό σας και την ηλικία σας.


( Πληροφορίες – Πηγή ) Το άρθρο έχει συνταχθεί :

Από τον Ευμένη Π. Καραφυλλίδη BSc ( Hons ), MSc, NYSCDN
Κλινικό διαιτολόγο - διατροφολόγο
Διευθυντή Διαιτολογικού Τμήματος Νοσοκομείου ΙΑΣΩ General
Διευθυντή Τμήματος Διατροφής youdiet
 
Get Adobe Flash player
Μοιραστείτε το με τους φίλους σας!