Εγγραφή στο Newsletter!

PostHeaderIcon Τραγικά λάθη στη διατροφή!

Οταν η Αννα Γούντ είπε στην μητέρα της οτι θα έκανε μαζί της δίαιτα λίγο μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων για να χάσει

τα περιττά κιλά κανείς δεν φανταζόταν την συνέχεια.
Η άριστη μαθήτρια βρέθηκε ξαφνικά στη δίνη της νευρικής ανορεξίας.Και ακριβώς ένα χρόνο μετά την ημέρα που αποφάσισε να κάνει μια αθώα δίαιτα έφυγε από τη ζωή. 'Ηταν μόνο 16 χρονών.

"Εγινε τόσο γρήγορα. Δεν καταλάβαμε πότε έπαθε τη νευρική ανορεξία και πότε την χάσαμε. Ειχαμε πολύ λίγο χρόνο στη διάθεσή μας για να την βοηθήσουμε!", λέει η μητέρα της.

 

Η Αννα δεν ήταν ποτέ υπέρβαρη. Μετά από 6 μήνες δίαιτας όμως παρα το γεγονός οτι είχε δηλώσει οτι είχε σταματήσει, είχε επι της ουσίας σταματήσει να τρώει!

'Εκρυβε το φαγητό μέσα στα μανίκια της και όταν κανείς δεν έβλεπε το πετούσε στα σκουπίδια!

Επισκέφθηκαν ψυχολόγο αλλά κανείς δεν μπορούσε να την πείσει να συμπεριφέρεται κατ' αυτό τον τρόπο.

Το δέρμα της 15χρονης τότε μαθήτριας άρχισε να σκληραίνει και να σκάει. Το τέλος πλησίαζε. Δεν ήταν λίγες οι φορές που κατέρρευσε.

Και το τέλος ήρθε. Η 15χρονη Αννα που ήθελε να γίνει αρχιτέκτονας ειχε θάνατο βασανιστικό. Τα όργανά της άρχισαν ένα ένα να κατερρέουν. Μετά από λίγο παρέλυσε και έπαθε εγκεφαλική βλάβη. Λίγο πριν το τέλος δεν μπορούσε να αναπνεύσει χωρίς υποστήριξη....

Για τους λόγους αυτούς πρέπει ΠΑΝΤΑ η απώλεια βάρους ( ο στόχος πάντοτε είναι ένα φυσιολογικό και όχι ένα πολύ χαμηλό σωματικό βάρος, το οποίο πολύ συχνά μπορεί να προκαλέσει μή αναστρέψιμα προβλήματα υγείας ) ή γενικότερα η λήψη κάποιου διατροφικού προγράμματος να γίνεται με τη συμβολή ειδικών επιστημόνων, κλινικών διαιτολόγων - διατροφολόγων ωστε η διατροφή να ακολουθεί κάποιους βασικούς και απλούς κανόνες "ασφαλείας" για να είναι ισοροπημένη και να προάγει την υγεία.

 

Μπορείτε να δείτε το συγκλονιστικό άρθρο με τις φωτογραφίες της 'Αννα στο newsit.gr

Πηγη: http://www.newsit.gr

 

 

 

 
Get Adobe Flash player
Μοιραστείτε το με τους φίλους σας!